simek
Simek time

facebook follow

simek

 

19885    

Adm.direktør Simek AS, Øyvind Iversen

 

 

Simek leier Angholmen

Verftet på Angholmen står for tiden tomt og Simek har ordrebøkene fulle. Det gjør at Simek leier seg inn på angholmen for å kunne bygge en av de store supplybåtene innomhus i vinter.
– Det er en tidsbegrenset leieavtale som er grei for begge parter. Kongevold får leieinntekter på Kvina Verft, samtidig som det er praktisk for oss å kunne jobbe innendørs, forklarer administrerende direktør Øyvind Iversen til Agder.


STOR SUPPLYBÅT: Det amerikanske selskapet GulfMark Offshore Inc. har bestilt to store supplybåter fra Simek. Det var meningen at Flekkefjordsbedriften skulle få et ferdig skrog levert fra Polen før jul for videre utrusting og ferdiggjøring i Flekkefjord, men arbeidet med skroget er forsinket.
– Siden arbeidet i Polen er litt forsinket, henter vi den opp til Angholmen i siste halvdel av januar og tar blant annet noe av malearbeidet som skulle vært gjort i Polen selv, forklarer Iversen.

MYE UTSTYR: Fartøyet de skal bygge for Gulf er designet for operasjoner under tøffe forhold, som i Nordsjøen og Barentshavet.

Båten får et dekksareal på over 1000 kvadratmeter.

I tillegg skal fartøyet være dynamisk posisjonert, og ha rednings- og oljeutvinningsevner. Levering av dette fartøyet er planlagt før sommeren 2013.

– Vi er glade for at Kvina Verft Eiendom hadde ledig plass for en periode nå slik at vi kunne leie oss inn. Endel av utrustningen av supplybåten blir på Angholmen, men når den sjøsettes flytter vi den til Flekkefjord for å gjøre den ferdig på Simek på vanlig måte, opplyser Iversen.

VERKTØY OG FOLK: Simek har full drift i Flekkefjord med en ordrereserve på over én milliard kroner. Innen våren 2014 skal ikke mindre enn fire skip leveres. Det betyr full jobb til 250 ansatte i tillegg til omlag 50 fra søsterbedriften Flekkefjord Elektro.
Flere av de tidligere medarbeidere på Palmer Johnson Norway som jobbet tidligere arbeidet på Angholmen har fått seg jobb i Flekkefjord. I vinter kan både de og andre være tilbake i hallen i Kvinesdal.
– Vi jobber med å finne en god modell for å kunne ha bemanning og verktøy både i Flekkefjord og på Angholmen. Vi må nok supplere med noe ekstra verktøy, men det finnes endel på Angholmen fra før, så vi får skaffe oss en oversikt over hva vi trenger.

LISTER ALLIANCE: Både Simek i Flekkefjord og Kvina Verft Eiendom AS er med i sammenslutningen ListerAlliance Group som jobber sammen med åtte andre selskaper for å få store offshore-prosjekter til denne regionen.
– Vi er med i denne sammenslutningen, men det er ikke noe nytt å melde i forhold til oppdrag der. Det er ikke gjort på en ettermiddag å få slike prosjekter i havn, fastslår Iversen.

 

Kvina
Tekst og bilder: Avisen Agder