simek
Simek time

facebook follow

simek

Ny kontrakt! Bygg nr 134

Simek A/S har inngått kontrakt med rederiet Veidar AS fra Godøy utenfor Ålesund, om bygging av en fiskebåt, 55,5 m lang garn og linebåt for levering i desember 2017.

Dette rederiet er et nytt bekjentskap for Simek, og vi ser frem til et godt samarbeid med rederi og utstyrsleverandører.

Skroget vil bli bygget ved at stålseksjoner produseres i Polen og fraktes til Flekkefjord på lekter. Seksjonsblokkene fra Polen vil ankomme Simek sommeren 2017, og monteringen vil starte opp på høsten, og vil sikre sysselsettingen ut året.

Simek er et verft som utfører en stor del av kontrakten på eget verft. Blokker bygges riktignok i utlandet, men males og settes sammen på Simek. Aluminiumsoverbygget vil bli bygget på Simek slik at vi kan utføre enda mer arbeid her hjemme. Dette øker vår verdiskapning, og sikrer arbeidsplasser. Her vil vi som vanlig male innendørs i vår oppvarmede malehall for å få optimal kvalitet. 

Skipet er utviklet av Rolls-Royce i nært samarbeid med rederiet. Design er NVC 306.

Innredningen er for totalt 25 mann, fordelt på 16 lugarer. Det vil bli lagt stor vekt på at innredningen tilpasses slik at mannskapet skal trives om bord.

Skipet er forventet å ville få en topp fart på ca. 14 knop.

 

 

rsz 116 7106 nvc 306 cam004

NVC 306